Spring naar inhoud

Ze zeggen “jaloerse kleuter” tegen me….

mei 17, 2015

Ik zat er op te wachten en jawel hoor! Gisteren ontdekte ik iemand die mij in verband met mijn vorige column “jaloerse kleuter” noemde. Nou, eerlijk gezegd had ik dat “kleuter” niet verwacht maar dat “jaloers”, ja natuurlijk, daar kon je gif op innemen.

Ik ben niet zo groot maar kijk gelukkig nog wel over de meeste kleuters heen en daarbij komt dat ik de benaming “kleuter” niet zo erg vind. Het heeft toch iets vertederends en dat mag altijd natuurlijk en als die mevrouw toch bezig is, mag ze me ook nog iets lekkers geven, dat ik dan natuurlijk zelf mag uitzoeken.

En jaloers? Ja om te beginnen is het erg “goedkoop” om mij zo te noemen en wat dat betreft ben ik dan toch weer niet helemaal gerust over het lekkers dat ik uit mag zoeken. Bovendien moet je goed weten wat het woord “jaloers” eigenlijk betekent. Ik ben helemaal niet jaloers op Heleen van Royen. Ik zou mijn naam nooit op haar boeken willen zien staan.  Als auteur. Ik zou me daarvoor schamen. En de mate van bekendheid dan? Nou, die zou ik best willen hebben maar jaloers….nee hoor want zij mag wat mij betreft ook best heel bekend zijn. Ik denk dat we grotendeels een ander publiek bedienen maar er zullen ongetwijfeld overlappingen zijn. Het probleem is natuurlijk wel dat zij met haar boekjes het uitzicht beneemt dat het publiek heeft op al die talentvollere auteurs. Dat is dan wel weer jammer.

Jaloers op haar geld? Nee hoor, ze mag het hebben. Een beetje geld is best handig maar ik hoef er niet in te kunnen zwemmen. Dus alles bij elkaar valt die jaloezie van mij heel erg mee. Dat ik het leuk vind om de aandacht van publiek te vangen, dat is zeker maar het helpt mij niet om jaloers te zijn op de aandacht die een ander krijgt dus: mevrouw kan ervan uitgaan dat alles wat ik over Heleen heb geschreven doodeenvoudig hartgrondig meen. Dat bestaat ook nog!

Advertenties
3 reacties
  1. Ik zou nooit iets lekkers van deze vreemde dames aannemen Kaj….je weet nooit waar ze het terwille van een selfie in gestopt kunnen hebben….brrrr….

  2. Heel goed verwoord. Graag gelezen!

  3. je bent wel jaloers want je wilt best iets dat zij heeft, nou dat mag hoor. maar zodra je het niet gunt heb je afgunst, de lelijke variant van jaloezie heb je dus niet, de menselijke wel 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: