Spring naar inhoud

Overheid handhaaft ongelijkheid

augustus 27, 2018

Natuurlijk, jemoet altijd zien een overtreding in het verkeer te voorkomen. In een enkel geval kan zoiets echter toevallig of per ongeluk ontstaan en dan is het al mooi als er geen ongeluk uit voortkomt. Zeker is dat de overheid er alles aan doet de ongelijkheid op dit gebied te bevorderen, onder het mom van gelijkheid.

Ik ga dat nu even heel scherp stellen. Kortgeleden werd ik geflitst voor het rijden door rood licht, een lelijke overtreding  waaraan in eerste instantie een boete van 239 euro is verbonden. Die negen euro is voor de juffrouw die de brief verstuurt. Dit bedrag is voor talloze Nederlanders een lelijke belasting en aanslag op hun portemonnee, vooral als je bedenkt dat er JSF’s voor worden gekocht in plaats van zorgplekken in een tehuis, maar dat terzijde. Vooral voor de middenklassen is het een belasting. Deze rijden aanmerkelijk meer auto dan de lager betaalde groepen in de samenleveing omdat deze laatsten helemaal geen geld hebben voor een auto. Voor de hoger betaalden is de het boetebedrag een lachertje en haast een reden om nog eens een extra fles champagne te drinken met vrienden ergens en vervolgens in de auto te stappen. Men kent iedereen dezelfde boete toe onder het mom van ‘gelijkheid’ maar iun de praktijk is dat kletskoek. Een multimiljonair die 239 euro boete moet betalen verslikt zich in zijn borrel van het lachen! Voor een gemiddelde Nederlander betekent het twee weken boodschapen minder.

Daar komt bij dat er kennelijk wel wordt gelet op degenen die door rood licht rijden terwijl op de snelweg de auto’s die veel te hard rijden, je om de oren vliegen. Daar let niemand op, zo blijkt. Anders zouden mensen niet zoveel gas geven. Kortom: van gelijkheid geen sprake en aan oplettendheid ontbreekt het volledig.

Nogmaals, het is beter om geen overtredingen in het verkeer te begaan maar het zou pas mooi zijn als de overheid er op een heldere, oplettende en vooral eerlijke manier mee om zou gaan. Overigens: im kan dit allemaal wel betalen maar het is even zo goed ronduit ergerlijk.Eigenlijk vind ik dat iemand die maar eens in de 10 jaar op een overtreding wordt betrapt, een bonus verdient!

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: