Spring naar inhoud

Hypocritolitiek

september 10, 2018

Het was me wel weer wat, de afgelopen week, de hele toetand rond twee kinderen die nog niet eens met hun puberteit zijn begonnen maar soms heel verstandig lijken te praten. Verstandiger dan al die verwarde mannen en vrouwen die tegenwoordig in dit land de touwtjes in handen hebben. Het hele gerotzooi over immigratie waar ze maar niet uitkomen doordat de één nog grotere waanzin uitschreeuwt dan de ander. Immigratiepolitiek van Europa had al in 1948 bedacht moeten zijn omdat immigratie een verschijnsel is dat zich periodiek voordoet, de hele geschiedenis door. Is het niet naar Europa toe, dan wel in andere richtingen. In feite was het hele kolonialisme vanuit Europa ook niet meer dan immigratie in andermans land. Maar nee hoor, de Europese Unie en de flapdrollen van nationale kabinetten laten zich verrassen door immigratie. De dommigheid die daaruit spreekt, is al net zo helder als de dommigheid wereldwijd rond drugs. Eigenlijk hadden we het kunnen weten dus, maar goed.

In feite is het allemaal heel simpel. De hele geschiedenis door is al bewezen dat zogenaamde potdichte grenzen niet helpen, het terugbrengen naar de plaatsen van herkomst is ook geen middel en dus moet je een gedegen immigratiepolitiek hebben:

– iedereen toelaten
– iedereen een cursus Nederlands en Nederlandse cultuur laten volgen
– wie zich niet gedraagt naar waarden en normen die hier heersen, gaat de bak in
– wie na drie jaar geen werk heeft, blijft in de sociale werkplaats, met de mogelijkheid te solliciteren naar een andere baan.

Nu zullen er wel mensen zijn, die denken ‘maar moeten we dan al die nieuwkomers hier zo maar toelaten?’ Ja zeker, tenzij ze graag terug willen want hoe meer tegenstand ze ervaren, hoe meer scheldwoorden ze naar hun hoofd krijgen, des te vervelender worden ze. Dat is begrijpelijk. Zo zouden wij zelf ook reageren.

De hypocrisie van dit moment zit in de tranen die op het ogenblik over twee kinderen worden vergoten, de ruimhartigheid die plotseling van alle kanten toestroomt terwijl een groot aantal mensen eigenlijk het liefste iedereen met een vreemde kom af het land uit zou zetten. In de praktijk is dat onbegonnen werk maar dat beseffen sommigen niet.
Krijgen we dan geen ‘Islamisering’ van de samenleving? Waarom zou dat gebeuren? Omdat ergens een moskee staat? Nee, die islamisering zal geen plaatshebben zolang wij in ruime mate tonen hoe mooi onze waarden en normen van vrijheid en respect zijn, deze voortdurend laten blijken en toepassen. Dan zullen ze worden overgenomen door tal van immigranten. Zo zal over 30 jaar hier geen samenleving zijn waarin orthodox Islamitische opvattingen de toon aangeven maar één waarin vooral jongeren met een buitenlandse afkomst gretig hun vrijheid aanvaarden!

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: