Spring naar inhoud

Lezingen en workshops

Ja zeker, workshops en lezingen geef ik ook, over het belang en de aard van fantasie. Zo’n lezing of workshop is interessant voor lezersgroepen of -kringen, bedrijven en scholen. Voor elke groep is een uitgewerkte benadering of invalshoek beschikbaar.  Mocht u met mij in gesprek willen komen over zo’n lezing of workshop, dan ben ik te bereiken via k.l.h.e.elhorst@gmail.com  Ik zie uw reactie graag tegemoet!

Op dit moment is in de aanbieding de workshop Fantasie (3 uur) bij minimale deelname van 7 personen: 45 euro p.p. inclusief koffie, gebak en een wijntje/hapjes.

 

Lezing fantasie.

De lezing (nr 1) over fantasie heeft als basis de stelling dat toekomst iets anders is dan de voortzetting van het heden. Het is nodig het heden grotendeels en soms helemaal los te laten om een zuiver beeld van de toekomst te kunnen krijgen. Statistieken en rapporten zijn daarvoor een slecht uitgangspunt omdat zij slechts aangeven hoe het heden kan worden voortgezet. Daarbij lijkt het verwachtingspatroon van komende generaties helemaal geen rol te spelen en dus leiden deze documenten slechts tot “regeren over het graf heen”. Een blik op de toekomst vindt weliswaar wortels in het heden, een vruchtbare boden in het heden maar vormt daarna een volstrekt nieuw beeld van de wereld. Hert valt te vergelijken met de wijze waarop ikmet de dagelijkse werkelijkheid als steunpilaar tot geheel nieuwe inzichten kwam die uiteindelijk uitmondden in De Annalen van Gamor en andere boeken.

 

Workshop fantasie

Een workshop fantasie is erop gericht u te helpen uw eigen fantasie te ontwikkelen en…er op een goede manier mee om te gaan. Fantasie is niet alleen maar heel prettig, het kan ook lastig zijn. Veel mensen hebben wel de wens maar niet de technieken om hun fantasie onder ogen te zien en te ontwikkelen. De vaardigheid ertoe bezitten we allemaal, de kunst is om het gebied te ontdekken. Verreweg de meeste deelnemers aan een workshop ontdekken dat zij een veel grotere en verdergaande fantasie hebben dan zij zelf hadden gedacht en…dat die fantasie in het dagelijks leven een heel prettige partner kan zijn.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: